Progold logo transp

Nu de wintertijd is ingegaan, worden de dagen korter en maakt de zon langzaam plaats voor meer wind en regen. (je zou het anders nu nog niet zeggen met bijna 20 graden in November!). Dit betekent dat je je fiets en ketting extra goed moet onderhouden om hoge kosten bij de fietsenmaker te voorkomen. Lees hier het complete artikel.
November 2018

ProGold ProLink Chain Lube Lube Review

Overall rating 4.5/5

Compleet artikel lees je hier.

As can be seen by the testing described below, I am very satisfied with these products. They make cleaning the bike an easy chore by greatly reducing the time it takes to clean a bike in a conventional way.

Hier lees je het complete artikel.

Richard Jansen

Richard Jansen

Eigenaar Jansen-Oomen Tweewielers
Iedereen weet inmiddels wel hoe belangrijk het is om je ketting met de juiste olie te smeren. Met het merk ProGold hebben we een olie die perfect onder alle omstandigheden werkt. De olie is in twee varianten beschikbaar. Een voor normale omstandigheden en een voor de zware omstandigheden. We hebben wat tests gedaan en de resultaten zijn perfect te noemen.
bikeshield logo transp

Erik Dekker en Maarten Tjallingii rijden de Cape Epic 2019 met Bikeshield. De onderbuis, bovenbuis en ketting zijn zo goed beschermd tegen het ruige terrein van Zuid-Afrika.

cape epic 2019 erik en maarten
cape epic erik dekker1
cape epic erik dekker2
cape epic erik dekker3

Belgisch bekendste fietsmagazine Grinta! heeft Bikeshield 100% getest.

Conclusie:
Of je een dergelijke folie nodig hebt om je racefiets te beschermen, hangt vooral af van de manier waarop je de fiets transporteert en hoe lomp je zelf bent. Zet je je fiets achteloos in de schuur en parkeren je kinderen er daarna vier kinderfietsen tegen, dan is zo’n folie aangewezen. Hetzelfde geldt voor mensen die hun racefiets heel vaak in de kofferbak of achterop de auto vervoeren, ook situaties waarbij lakschade heel frequent voorkomt.
De complete test lees je hier.
Mei 2019



De grootste wielerblog van heeft een aantal jaren terug de Bikeshield al getest.

Conclusie:
Na een aantal tochten, trainingen en wedstrijden kunnen we aan de shields zien dat deze wel degelijk nut hebben. Een heel bijzondere eigenschap van de stickers is dat ze zichzelf bij kleine beschadigingen zichzelf herstellen. We maakten zelf met een mesje kleine sneetjes in het plastic, en je ziet dat deze dan weer dicht trekt! Dat gaat maar tot een bepaalde grootte natuurlijk, maar knap dat dit kan. Complete review lees je hier.
November 2014

Wiggle reviews - Bikeshield

RAVEMEN LOGO orange background
Bram de Kort

Bram de Kort

Renner Selectie Team Jumbo-Visma- De Jonge Renner
"De Ravemen CR700 is de felste lamp, die ik ooit heb gebruikt!" Kijk daar worden we blij van. "Ik krijg complimenten van wandelaars, dat deze lamp een flink lichtbundel heeft, maar zij en tegemoet komende auto's hebben geen last van de koplamp (anti-verblinding lens!) De koplamp gaat makkelijk een trainingsritje (of meer) mee en de achterlamp ook. Als ik deze lamp niet had gehad, dan zou ik veel vaker op de taxc hebben gezeten in de wintermaanden. Bij ons in de ploeg is het gebruik van Zwift dit jaar veel minder geweest heb ik het idee! Maar met deze lamp kun je toch naar buiten en hou je de feeling met het fietsen op de weg. Ik ben zelfs het bos nog ingeweest, met deze lamp kan dat makkelijk!"

FIetsjournalist Bram de Vrind testte voor ons de Ravemen CR700 en TR50.

Een compacte ‘autokoplamp’ voor op je fiets, aldus Bram! Lees hieronder de volledige review.

https://www.defietsjournalist.nl/review-ravemen-cr700

Februari 2019

 

FIets! Magazine, een toonaangevens fietsmagazine in Nederland en Belgie heeft de Ravemen onder de loep genomen en flink getest. Lees hier de mooie review over de PR1200, CR900 en TR50!
Januari 2019

https://www.fiets.nl/2019/01/28/getest-ravemen-fietslampen-mooi-spul-voor-een-prima-prijs/https://cyclingreview.nl

Cyclingreview is een Nederlandse site en heeft de Ravemen CR900 aan een test onderworpen! Eindoordeel 8.9/10, dus dat zegt genoeg. Lees hier de volledige review.
November 2018

https://cyclingreview.nl

Bikerumor! heeft de CR900 uitgebreid getest.
Conclusie:
The Ravemen CR900 is almost the perfect bicycle light. The remaining battery run-time feature is superb and the light body is compact and lightweight. Personally, I love the beam pattern emitted by this light and it would be my go to light for road and gravel cycling (sans heavy duty descending), but only if I could extend the run-time with an external battery.
Lees hier de volledige review.
Juli 2018

Road.cc heeft de PR1200 en recent de CR700 getest.

PR1200: Overall rating: 9/10
Would be a 10 if they improved the mount. Complete review.
April 2017

CR700: Overall rating: 8/10
The only letdowns are the broad-range charging indication, and the slightly-faffy mount. Otherwise, it’s a cracking light you can charge while in use and the £5 GoPro mount looks genius. Complete review.
December 2018

Overall 4.5/5
All things considered, especially the price, the Ravemen PR1200 is a sharp attack at triple-priced lights that are as ordinary as butter on toast.  While it doesn’t earn 5 buzzing bees knees, I’m a big fan of this product and look forward to seeing what Ravemen can do with any of their products in the future.

Complete review

Ravemen PR1200 blasts out the lumens – intelligently
Digital battery-life display adds peace of mind.
September 2017

OKO logo transp

Bart Brentjens’ CST Sandd Bafang MTB team, Netherlands

BBMTB en Chris Ring
BBMTB

OKO has expanded their bike tubeless sealant line with a new Magic Milk Hi-Fibre Race sealant, developed to excel at both super low (think DH or CX) and much higher (think road) pressures. This is where the performance of some sealants that worked great in early mountain bike applications tend to break down. And if like me, you haven’t tried or even heard of OKO Magic Milk, it might be worth taking a closer look…
Februari 2019

Overall, the OKO Magic Milk seems like a good choice. It seals tyre cuts and obtrusions as well as any other sealant I have used; whilst also looking like it should last longer. It could be a good option if you’re looking for a sealant that you can ‘fit and forget’, with your next set of tyres.
Juli 2016

logo safeman

Met lichtgewichte en compacte fietssloten zoals de Safeman heb je tegenwoordig geen excuus meer om geen fietsslot mee te nemen op je volgende toerrit. Zo verklein je de kans dat je peperdure racefiets wordt meegenomen, en kun je je fiets met een gerust hart ergens even neerzetten. Als je je fiets ergens langer wilt laten staan, raden wij aan om te kiezen voor een veiliger slot, zoals een ketting of vouwslot.
Maart 2019

Even inschrijven voor een toertocht of een terrasje pakken? Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat materiaal gestolen wordt. Zet daarom je mountainbike of racefiets op slot en voorkom een hoop gedoe en teleurstelling. Safeman heeft hiervoor twee sloten ontwikkeld.
Oktober 2017

Steeds vaker hoor je dat racefietsen tijdens tourtochten gewoon worden meegenomen, en dan hebben we het niet over de eigenaar. Er zijn verschillende kleine slotjes op de markt die het “meenemen” van de racefiets net iets moeilijker maken.
Juli 2015

Onze ervaring met het Safeman slot is positief. Zodra je jezelf even over de drempel heen zet dat je een slot moet meenemen en dat dit dus een beetje plaats kost, heb je een mooi en goed slot bij je.
Dit slot breng je erg simpel aan, waardoor je fiets in een mum van tijd veilig achter gelaten kan worden. Mocht iemand echt interesse hebben in jouw fiets, dan help het Safeman slot daar waarschijnlijk niet tegen, maar welk ander slot help daar dan wel bij?
Al met al kunnen wij concluderen dat Safeman een mooi en degelijk slot levert dat zonder al te veel problemen mee te nemen is. Safeman levert een slot dat je fiets veilig achterlaat.
November 2015